Over ons

Wij zijn Remco, Martijn en Paul oprichters van Brouwerij Het Nieuwe Ketelhuis. Drie vrienden met passie voor bier en interesse in ondernemen. Hoewel onze liefde voor bier al jaren bestaat is pas sinds enkele jaren onze passie voor brouwen ontstaan.

 

Toen Opa Piet, de geestelijk vader van Brouwerij Ketelhuis, zijn zelfgemaakte installatie  van de hand wilde doen hebben wij hier een stokje voor gestoken en heeft Piet ons het brouwen geleerd in de garage van zijn zoon, Martijns schoonvader.

 

Al snel waren we de garage uitgegroeid en zijn we verhuisd naar het pand van de Vuurwerkreus aan de Zinkweg in Oud-Beijerland. Hier konden we de recepten die Piet in 25 jaar had opgebouwd verder ontwikkelen en experimenteren met nieuwe gist en hopsoorten. Naar mate onze bieren beter werden, groeide ook de interesse van familie, collega’s en bevriende horeca ondernemers.

 

In april 2017 hebben we dan ook besloten ons in te schrijven bij de KVK. Om ons zelf gebrouwen bier te kunnen verkopen waren ook diverse vergunningen van gemeente, milieudienst en douane nodig. Omdat wij alle drie naast het brouwen nog fulltime werken heeft dit veel tijd in beslag genomen, maar in november 2017 was daar dan eindelijk het groene licht en konden we officieel van start.

 

Hoewel we nu nog maar op kleine schaal (+/- 150 liter per maand) brouwen hopen we natuurlijk dat Brouwerij Het Nieuwe Ketelhuis zal uitgroeien tot een begrip in de regio Hoeksche Waard.